RUD original blue new

Contactgegevens

RUD C&D Benelux B.V.

Symon Spiersweg 13C
1506 RZ Zaandam
+31 85 273 80 19
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

uitgebreide gegevens ยป

RUD website (internationaal)

RUD Benelux is onderdeel van het Duitse RUD. Gedetailleerde informatie over andere product- groepen kunt u vinden op de website van RUD.

centraal-ketting-zoutmijn

Beschrijving:

De constructie van een RUD bulkelevator is zelfdragend en moet daarbij om de 15 meter en direct onder aan de kop ondersteund worden. De kop heeft een instelbare uitwerptong en is gemakkelijk te demonteren en voor inspectie bereikbaar. De aandrijfas is goed gelagerd en nasmeerbaar.

beker-elevator

Op verzoek kan de installatie worden voorbereid op een snelle inbouw van onderhouds platvormen Voor elke toepassing zullen wij de juiste aandrijfmotor en sturing kiezen eventueel voorzien wij het systeem van hulpmotoren, frequentie regelingen, elektrische- of hydraulische koppelingen enz.

De schachten worden uit enkel- of dubbelwandig plaatmateriaal gevormd en met behulp van flenzen met elkaar verbonden. In overleg zullen er inspectie luiken worden aangebracht. De voet van de bulkelevator wordt naar keuze voorzien met een naar binnen- of naar buiten lager voor de omlooprol. Ook heeft de voet luiken voor de montage, inspectie en reiniging van de installatie.

De ketting voorspanning wordt verkregen door gewichten of een veerconstructie. De uitvoering van het aandrijfwiel is afhankelijk van de ketting en de gebruikte meenemers. De uitvoering kan met een gladde rol of met vertanding zijn. In beide gevallen zullen deze zijn voorzien met zeer slijtvaste segmenten.

De omloopwielen zijn tevens van zeer slijtvaste segmenten voorzien.

De bekers worden volgens onze normen gemaakt van staal of roestvaststaal en eventueel worden voorzien van rubber of herdox delen. Voor de bevestiging van de bekers op de ketting hebben we het Systeem 65, het 2win systeem, systeem SWA en het centraal ketting systeem. Het te kiezen systeem is afhankelijk van de toepassing en de omstandigheden.

De kettingen zijn gemaakt uit speciale ontwikkelde staalsoorten en eventueel gehard voor nog slijtvastere uitvoeringen. Voor de veiligheid worden o.a. toerental sensoren, vullingsgraat melders ingezet die de juiste werking mede bewaken.