RUD original blue new

Contactgegevens

RUD C&D Benelux B.V.

Symon Spiersweg 13C
1506 RZ Zaandam
+31 85 273 80 19
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

uitgebreide gegevens ยป

RUD website (internationaal)

RUD Benelux is onderdeel van het Duitse RUD. Gedetailleerde informatie over andere product- groepen kunt u vinden op de website van RUD.

bandelevator

Beschrijving:

De constructie van een RUD bulkelevator is zelfdragend en moet daarbij om de 15 meter en direct onder aan de kop ondersteund worden. De kop heeft een instelbare uitwerptong en is gemakkelijk te demonteren en voor inspectie bereikbaar. De aandrijfas is goed gelagerd en nasmeerbaar.

bakken-elevator

Op verzoek kan de installatie worden voorbereid op een snelle inbouw van onderhouds platvormen Voor elke toepassing zullen wij de juiste aandrijfmotor en sturing kiezen eventueel voorzien wij het systeem van hulpmotoren, frequentie regelingen, elektrische- of hydraulische koppelingen enz.

De schachten worden uit enkel- of dubbelwandig plaatmateriaal gevormd en met behulp van flenzen met elkaar verbonden. In overleg zullen er inspectie luiken worden aangebracht. De voet van de bulkelevator wordt naar keuze voorzien met een naar binnen- of naar buiten lager voor de omlooprol. Ook heeft de voet luiken voor de montage, inspectie en reiniging van de installatie.

De ketting voorspanning wordt verkregen door gewichten of een veerconstructie. De uitvoering van het aandrijfwiel is afhankelijk van de ketting en de gebruikte meenemers. De uitvoering kan met een gladde rol of met vertanding zijn. In beide gevallen zullen deze zijn voorzien van zeer slijtvaste segmenten.

De omloopwielen zijn tevens van zeer slijtvaste segmenten voorzien.

De aandrijftrommel is voorzien van een rubber laag, naar wens leveren wij opschroefbare rubber segmenten. Hierdoor is uitwisseling gemakkelijker mogelijk.

De vorm van de spantrommel zorgt ervoor dat de band op zijn plaats blijft.

De bekers worden volgens onze normen gemaakt van staal, roestvaststaal, aluminium of kunststof.

De juiste bekerbevestiging is afhankelijk van de belasting. Tussen de band en de beker worden rubber stroken geplaatst. Voor de bevestiging worden o.a. schotelschroeven gebruikt. De band is voorzien van versterkingsweefsel en eventueel met staaldraad leverbaar. Wanneer sprake is van hogere temperaturen kan gebruik gemaakt worden van speciale rubbers. De band d.m.v. hoek en klauw verbindingen aan elkaar bevestigd. De banden van geringe lengte kunnen ze eindloos leveren.Voor de veiligheid worden o.a. toerentalsensoren, vullingsgraad melders en bandscheefstand melders ingezet. Deze bewaken een veilige en zekere werking